Female and male young people having skiing and snowboarding vacation on a snow slopes

Utstyret som imponerer i skibakken

Vi er inne i den beste tiden på året for å stå på ski eller snowboard. Skal du imponere i bakken, bør du likevel sjekke ut disse antrekkene og de riktige tilbehørene.  

Selv om det er kaldt ute, er det mulig å reise i bakken.

Se for deg følgende scenario: Snøen laver ned, det er minusgrader i lufta og du står på toppen av alpinbakken. Puddersnøen ligger som et tynt lag på de nypreparerte løypene. «Deilig å ha fri nå!», tenker du. Det kjennes kanskje ekstra deilig når antrekket og tilbehøret du har på deg får oppmerksomhet fra de rundt?

iStock_000055942736_Medium

Bli trendy i bakken

Enkeltfargede, tettsittende slalombukser er et must for mange kvinner. Det samme gjelder for jakken – den skal ha innsving. Når det er sagt, er det også vanvittig sexy å se på i bakken. For gutta varierer antrekket mer – fra unge til de litt eldre. Enten er klærne x antall størrelser større enn deg selv og du vil se «baggy» og kul ut, du har traus og standard skidress eller du liker å leke litt med hva som er trendy. Du kan også friske opp antrekket med fargerike tilbehør – luer, votter/hansker, goggles (skibriller), hjelm og så videre.

FOR MENN GJELDER DETTE: 

herre skibakken

FRA VENSTRE: Norrøna Lofoten Gore-Tex primaloftjakke (finnes også i andre farger) – Lofoten er en 3-lags Gore-Tex-bukse fra Norrøna (finnes også i andre farger) – Sweet Protection Igniter MIPS – Soft ryggplate fra Sweet Protection – Populær alpinhanske i Gore-Tex fra Hestra (best i test) – Stilfulle Aframe 2.0 goggles fra verdenskjente Oakley.

På hodet har du hjelmen Sweet Protection Igniter MIPS i enten svart eller hvit. Men skal du være på den sikre siden, kjører du standardfargen svart. Det passer til alt. Hjelmen fra Sweet sitter godt på hodet og denne modellen klemmer heller ikke på enkelte punkter, noe andre hjelmer på markedet faktisk gjør. Det bør du helst unngå. MIPS er et ekstra beskyttelseslag på innsiden. Ellers har den meget god ventilasjon og lav vekt. En allsidig variant! Som skibrille kombinerer du da med den sikre vinneren fra Oakley, Aframe 2.0.

Skidressen, her presentert ved Norrøna sin Lofoten-serie, er kvalitetsmessig noe av det bedre du kan finne til den prisen. Meget god komfort, isolasjon og gode ventilasjonsmuligheter – alt i alt en sikker vinner i vinter. Eller så kan du kjøre på med den råstilige Røldal-serien (beregnet til frikjøring): jakke og bukse.

På ryggen har du soft ryggplate fra Sweet Protection som er behagelig å ha på, samtidig som den beskytter hvis uhellet skal være ute. Mens på hendene har du best i test-hanskene fra verdenskjente Hestra.

FOR KVINNER GJELDER DETTE: 

dame skibakken

FRA VENSTRE: Lekker jakke fra Norrøna (får den også i andre farger) – Tilhørende bukse fra Norrøna (får den også i andre farger) – Lekker hjelm fra Sweet Protection – Spesialformet ryggplate fra POC  – Lekre og varme votter fra Hestra i Offwhite – Lekker skibrille til dame fra Oakley

På hodet har du hjelmen Sweet Protection Igniter MIPS i hvit. Hjelmen fra Sweet sitter godt på hodet, er lekker i designet og har MIPS, som er et ekstra beskyttelseslag på innsiden. Ellers har den meget god ventilasjon og lav vekt. En allsidig variant! Som skibrille velger du Crowbar fra verdenskjente Oakley – som er en av verdens beste på solbriller og goggles. Den matcher også resten av antrekket! Bingo!

Den råstilige skidressen fra Norrøna er en teknisk jakke og bukse, med god ventilasjon og 3-lags Gore-Tex. Minimalistisk design og rene linjer. Ute etter en meget varm skidress? Sjekk ut Lofoten sin serie (Spoiler! Knæsje farger). Eventuelt kan du ha en fleecegenser eller en tynn dunjakke som et mellomlag. Her har du Lofoten sin veldig gode fleece i spreke farger.

For beskyttelsen sin skyld har POC utviklet en ryggplate beregnet for damer. Meget behagelig og komfortabel. Godt å ha, spesielt hvis uhellet skjer… På henda vil vi anbefale Hestra. Det er alltid en sikker vinner – både når det gjelder design og kvalitet. Disse vottene er både lekre og varme.

getting ready for skiing, fastening the boots

Utstyret du bør ha i tillegg

Powertraveller lader opp din telefon (i dette tilfelle iPhone 5) opptil 3 ganger. Den er vanntett og har et robust design. Tåler ned mot – 50 grader celcius. Dette er bare et must have!

Kanskje du vil gjenoppleve dine egne øyeblikk? Da er GoPro Hero4 Black det rette for deg. Et fantastisk produkt! Se også et større utvalg av GoPro og tilbehør her.

Mangler du kanskje superundertøy til hytte- og alpinturene fremover? Her får du et stort utvalg fra kjente merkevarer

Trenger du en sekk til å oppbevare ting? Mange gode varianter fra POC, Vaude, Osprey, Mammut osv. her

Oisann! Du trenger noe å frakte skiene med til fjells eller bakken? Med Thule blir det enkelt. Her får du tak i Thule Xtender som hjelper deg å laste skiene.

Trenger du feller? Sjekk dette store utvalget

Nytt skredutstyr? Spader, sekker, skredsøker, søkestang osv. finner du her

Interessert i å gjøre gode kupp? Her er det vintersalg

Les også

Den komplette langrennsguiden

Her er det januarsalg – stor oversikt

Her får du billigst og dyrest alpinferie

LES OGSÅ