Utstyret du må ha i langrennsløypa

Langrennsløypene er endelig kjørt opp i marka. De mest ihuga har allerede hatt noen mil på langrennskia, men nå bør alle komme seg ut i den friske lufta!

Vi gir deg guiden til en perfekt langrennstur! 

Det er minusgrader i lufta, snøen glitrer i den nyoppkjørte langrennsløypa og du er klar for å gi bånn gass innover skogen, med pulsklokka på håndleddet. Du er klar for å trene. Eller, vent nå! Kanskje du heller er typen som liker å bruke god tid i løypa. Du nyter hvert øyeblikk og naturen rundt deg. Familieturen hver søndag.

Uansett – dette er utstyret du trenger i tillegg til langrennskiene.

Her får du komplett guide til valg av riktig langrennspakke

Bli trendy i skisporet

Det finnes mange ulike merker og fargekombinasjoner på langrennsdressene. Likevel er vi nordmenn veldig flinke til å velge kombinasjonene blå og hvit eller svart. Kanskje du skal friske opp med noen spreke farger på solbrillene, lua, hanskene eller annet tilbehør? Det viktigste er ikke fargene, men å holde seg varm. Vi gir deg tipsene! Farger er en smakssak…

For all del, selv om du ikke er verdensmester i langrennsporet, ikke gå i joggebukse eller jeans. Det er ikke optimalt! Har du ikke skidress, bør du derfor gå til anskaffelse av en skidress som er vann- og vindtett. Det holder deg varm og komfortabel gjennom hele skituren.

TIL HAN:

langrenn herre

Fra venstre: Langrennsokker som holder på varmen – Superundertøy bukse i 100% merinoull fra populære Icebreaker – Stilongs i den fineste merinoull fra Icebreaker – Behagelig langrennsjakke i spreke farger fra Bjørn Dæhlie – Langrennsbukse som passer for mosjonisten og eliteløperen – God passform og ventilasjon på luene fra Bjørn Dæhlie – Fantastiske Oakley-briller fra Radar-serien – Kvalitetshansker fra Swix

TIL HENNE:

langrenn kvinne

Fra venstre: Langrennsokker som holder på varmen – Varm, stilig og god genser fra nye serien til Johaug! – Stilongs i merinoull fra vår fashiondame Johaug – Lett jakke med smal passform – Tettsittende og lekker langrennsbukse – Mange velger Craft sitt pannebånd til bruk i skisporet – Gode skibriller som takler dårlige lysforhold fra Bliz – Perfekt skihanske med fokus på komfort, god passform og godt grep

Utstyret du bør ha i tillegg

Skal du på en kort søndagstur med tursekk på ryggen, eller kose deg i hytteveggen etter en lang skitur? Da må du ha denne geniale BarbIQ-grillen. Da blir naturopplevelsen hakket bedre og du slipper å kjøpe ny engangsgrill hver gang. Hvis dette var i største laget for deg, kan du investere i et sammenleggbart turkjøkken som er enda enklere å ta med. Vi snakker selvfølgelig om Cookout Turkjøkken.

Var ikke dette fiffig nok? Da må du gå for dette alternativet. Du bruker det du finner i naturen som brensel, lader telefonen din og er miljøvennlig. Her finner du stormkjøkkenet. Da trenger du også selvfølgelig en termos!

Powertraveller lader opp din telefon (i dette tilfelle iPhone 5) opptil 3 ganger. Den er vanntett og har et robust design. Tåler ned mot – 50 grader celcius. Dette er bare et must have!

powertraveller-explorer-ii-silver-2

Lyst til å drikke vann fra bekken på fjellet? Da bør du skaffe deg denne vannrenseren som fjerner 99% av alle bakterier og parasitter i et forurenset vann.

Ull fra Icebreaker er et «must have». Her får du et godt utvalg til både barn, dame og herre.

Halv pris på smørejern nå (299 kr). Det tilbudet bør du jo få med deg.

Skismøring må man jo ha. Her får du tak i Swix og her får du tak i Rode.

Skal du på en kjappere tur? Da vil du bli helt avhengig av et drikkebelteDette er en av mine belter og fungerer utmerket.

Frakte skiene i bilen, på toget, på buss eller annet? Da anbefaler vi en skipose! Legg både ski og staver sammen, med mindre det er fare for at blir slengt rundt og må tåle rå behandling.

Ut i mørket? kanskje du liker å være alene i skiløypa når mørket har senket seg? Sjekk ut dette store utvalget av kjente merkevarer som Silva, Petzl og Black Diamond.

God tur! 

iStock_000018993988_Medium

Les også

GUIDE: Den komplette langrennsguiden

UTSTYR: Med dette imponerer du i alpinbakken

GUIDE: Se og bli sett med disse hodelyktene

LES OGSÅ