Hunter with rifle standing on gravel road and holding dog on a leash. Bright light is in the background.

Gjør deg klar til jaktsesong

Nå er det høysesong for jakt. Dette må du ha med deg!

Jeger! Har du pakket alt klart til jakt? Mangler du den lydløse jakka og buksa? Har du med og på deg et signalplagg under jakt? Eller trenger du å oppgradere jaktradioen?

Hvordan du kler deg, avhenger veldig av hvor lett du fryser eller ei. Likevel er det en huskeregel å bruke 3-lags prinsippet:

1. Ull/netting innerst mot hud finner du her

2. Ulltøy eller fleece som mellomlag finner du her

3. Ytterst er jakke og bukse finner du her

Det er særdeles viktig på jakt å ha med flere par sokker, gjerne ull – for det er ikke moro å fryse på beina (snakker av erfaring). Nå får du tak i gode jaktsokker her.

Er du nybegynner, er det viktig å huske på at alle plagg enten skal være i kamuflasjefarger eller i grønt, brunt, sort eller grått – det avhenger av terreng og årstid.

Jaktsett yttertøy

Kollasj_jaktklær

Bergans Pasvik Light jakke og bukse er spesialutviklet for jakt, men kan også brukes til friluftsliv. Ytterstoffet er i børstet microfleece for at du kan bevege deg lydløst på jakt. Samtidig er Pasvik-modellen vann- og vindtett. Jaktsettet er i mykt og behagelig Dermizax™ 4-veis stretchmateriale for maksimal bevegelsesfrihet. Yttertøyet er lett, men er tynnere i stoffet enn mange andre jaktsett. Dog, det er kjekt for de som beveger seg mye og vil regulere lagene under jakke og bukse etter vær og forhold.

Bergans Pasvik Light jakke får du tak i her

Bergans Pasvik Light bukse får du tak i her

Et godt alternativ er Norrønas mest populære jaktsett: Norrøna Finnskogen

Eller så får du større oversikt over jaktsett fra Norrøna og Bergans her

Velg riktig ryggsekk

Kollasj_jaktsekker

Og den må sitte godt på ryggen. Det er svært viktig. Deretter må du tenke på plass – hva skal du ha med deg og hvordan skal du pakke det. Rett og slett hvor tilgjengelig skal ting være.

Bergans Tuva har tidligere blitt BEST I TEST (Villmarksliv, 2012) og rommer 50 liter. Den har justerbare skulderstropper, mange lommer, avtakbart sete og integrert bæresystem for våpenet ditt. Meget god komfort, selv under lange og krevende dager ute i felt. Den passer forøvrig til mennesker som er mellom 170 cm og 195 cm høye.

Passer ikke denne dine premisser? Her har du et større utvalg

Du har sekken, men trenger å fylle den opp? Her får du tak i turmat

Derfor er hansker viktig

kollasj_jakthansker

Når du skal velge hanske til jakt er det viktig å huske på følgende: Finne en hanske der du har god førlighet med avtrekkeren på våpenet. Det finnes mange alternativer med at du kan flippe av pekefingeren på hansken eller at stoffet rundt pekerfingerleddet er veldig tynt, slik at du kan har god førlighet på avtrekkeren samtidig som du holder hånden varm.

Norrøna Finnskogen-hansker finner du her

Her får du et større utvalg av hansker til jakt

Hundepeiler og GPS

Kollasj_hundepeilergps

Med Alpha 100 får du oversikt over 20 hunder og jaktlaget ditt (hvis dere har samme modell på grunn av nyeste oppdatering). Med Alpha 100 kan du spore hunden på opptil 14,5 kilometer unna (avstand avhenger av fri sikt), og du får oppdatering på nøyaktig posisjon hver 2,5 sekunder. Garmin Alpha 100 har en batteritid på opptil 20 timer.

Da er Garmin Alpha 100 med T5 hundepeiler er manges valg og et godt kjøp.

Andre alternativer? Her får du større oversikt over GPS’er og hundepeilere

Mangler du forresten primus eller annet utstyr til stormkjøkkenet? Sjekk utvalget til Primusshop.no her
Eller frister det å gå til anskaffelse av nytt friluftsutstyr? Her er det mye å plukke!

Her finner du alt du trenger til jakt, jeger

 

Glad i salg? Skjønner at du er jeger i skogen, men nå kan du vel være litt prisjeger også! Her kan du gjøre kupp på populært turtøy nå.

LES OGSÅ