Sensommer og høst på fjellet er en fantastisk tid og en flott opplevelse. Da bør du unna deg noen fjellturer i variert terreng og da er gode sko svært viktig.  

Valg av riktig fjellstøvel handler om hvilke terreng du skal gå i (lett/middels variert terreng = lettere og mykere sko, kontra variert og utfordrende terreng = tyngre og mer vridningsstiv sko med høyere skaft – støtte i ankel), passform og materialer. Pris er ikke viktig i så stor grad, fordi du blir mer fornøyd med en sko som passer ditt formål (det skal jeg love deg…).

Ønsker du å se og bli sett når høstmørket kommer? Guide til riktig hodelykt her

En sikker vinner for mange

kollasj_skarven

Crispi Skarven har vært en slager på markedet i flere år – og den har vært BEST I TEST. Mange sverger til denne modellen, og det er ikke uten grunn. God passform, solid sko som tåler vær og forhold, pakket inn i en Gore-Tex membran for vanntetthet og optimale pusteegenskaper. Derfor er dette en modell som mange mener er den beste fjellskoen for folk flest.

Crispi Skarven til herre

Crispi Skarven til dame

Fjorårets populære nykommer

1008334-GCY_2

Hoka er velkjente for en ting: støtdempingen. Den er også videreført i Hoka Tor Ultra HI WP (til herre og dame). Tiden hvor fjellstøvler som mange forbinder med store tunge sko, hvor du bare blitt svett av tanken på å ta dem på deg, er med denne varianten over.

Dette er svaret på en lett og pustende fjellstøvel. Ikke bare puster den, men den puster særdeles godt og på et helt annet nivå enn dagens varianter. For du skal faktisk kunne løpe i fjellstøvelen fra Hoka. Tross god pusteevne, har skoen en membran de kaller eVent, som skal ståle en vannsøyle på over 30 000 mm. For godt grep (som er svært viktig på fjellstøvler) på de fleste underlag, har fjellstøvelen en Vibram Megagrip yttersåle (som forøvrig sitter godt på glatt underlag – se video), som gir deg en god opplevelse under fjellturen.

Hoka Tor Ultra HI WP ticl herre

Hoka Tor Ultra HI WP til dame

Scarpa for helårsbruk

Skjermbilde 2016-08-24 kl. 13.51.30

Scarpa Kinesis GTX er en halvhøy fjell- og hikingsko med Gore-Tex membran. Med dens meget gode passform og stabilitet, sitter modellen fra verdensledende Scarpa godt i ulikt terreng. Samtidig har den et Heel Tension system som sørger for å holde hælen på plass og padding for god komfort under lange fjellturer.

Innersåle: Activ Medium.
Såle: Vibram Biometic.
Overdel i lær.
Vekt: 1500 gram (Str. 42)

Her får du tak i modellen til herre

Alfa har en av de groveste yttersålene

Skjermbilde 2016-08-24 kl. 13.54.55

Høyt krav til utstyret? Alfa matcher dine forventninger.  Alfa Lyng Advance til dame er en fjellstøvel med fokus på en bedre turopplevelse under de krevende turene. Med Gore-Tex-membran skal Alfa sikre deg en pustende og vanntett sko under alle forhold! Samtidig har den halvhøye fjellskoen ekstra gummiforsterkninger på hæl og tåparti.

Skal du bevege deg i litt grovt terreng og vått underlag, da er Alfa noe for deg. Den grovmønstrede yttersålen gir godt grep på de fleste underlag.

Her får du tak i Alfa Lyng Advance til dame

Sporty terrengsko med godt feste

kollasj_speedcross

Ønsker du derimot en fjellsko/tursko til markabruk? Eller en løpesko for bruk i skog, mark og fjell? Salomon Speedcross 4 sitter godt på glatt underlag, meget enkel snøring og kan fås med og uten Gore-Tex. Anbefales!

Husk at de er litt små i størrelsen, så velg en halv/en størrelse større enn normalt. Modellen med Gore-Tex-membran heter Speedcross 4 GTX, mens uten membranen heter kun Speedcross 4. Skal du ut i vått terreng, når det regner eller bruke dem på snø, så anbefales Gore-Tex (og ja, det fungerer!). Hvis ikke, så går du for modellen uten.

Her får du tak i Speedcross 4

Dette er sokker som fungerer

Skjermbilde 2016-08-24 kl. 13.59.05

Sealskinz Hydrostop-sokker er 100% vindtette og vanntette, samtidig som de har god ventilasjon. De har et høyteknologisk og innovativt Aqua dynamisk design som holder føttene tørre, selv under svært våte forhold.

I tillegg til å være vanntette, så vil også en unik patentert membranteknologi stenge ute sand og kunne motvirke gnagsår. Alle sokker blir sjekket for lekkasje før de forlater fabrikken i England, slik at du kan være 100% sikker på at de holder det de lover. Sokkene passer ypperlig til for eksempel fjell og skogsturer, løping og sykkel, samt kajakk.

Trenger du bekledning til fjellturen? Her får du tipsene til hvordan og hva du bør ha på deg

Naturen venter bare på deg!

Trackbacks/Pingbacks

  1.  Denne fleecejakka ble «best i test» |

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *